Vásárlási tanácsok – Hoppá, nemsokára kinőjük a hordozót, milyen ülésre váltsak?

Tapasztalataink szerint sokszor kiderül, hogy a baba nem is nőtte ki a bébihordozót, az öv- illetve fejtámla állításával és az ülés háttámlájának döntésével még 1-2 hónapot halasztható a beruházás.

Ne értsd félre, nem nézünk ügyefogyottnak, csak tudjuk, hogy a legnagyobb biztonságot a bébihordozó adja a menetiránynak háttal történő bekötés jóvoltából. Ezért, ha teheted, válassz forgalommal ellentétesen is beköthető ülést (Skandináviában ez a legnépszerűbb).

Mivel a fent említett típusból nem nagy a választék és bizonyos autókba nem beköthető, illetve kicsi autókban a gyermeknek nem kényelmes, érdemes körülnézni menetiránynak megegyező bekötésű ülések között is.

Gábor tanácsai:

1. Ülés kiválasztásához nagyon ajánlott a gyermeket is elvinni a boltba, hogy meggyőződhess az ülés kényelméről. A kényelmi funkció nagyban befolyásolja a passzív biztonságot, mert ha nem elég kényelmes az ülés, gyermeked sokkal hamarabb nyűgös lesz, ami zavarhatja a sofőrt az odafigyelésben.

2. A magazinokban megjelent tesztek jó alapot szolgáltatnak tájékozódáshoz, de ne vedd szentírásnak, mert egyes szempontok kimaradtak szerintünk az értékelésből és sok Magyarországon kapható ülés nem is szerepel benne.

3. Minden esetben próbáld be autódba vagy autóitokba az ülést, mert a 90-es évektől az autók rengeteg változatban készülnek és apró eltérések is (középső biztonsági öv honnan érkezik, középen magasított-e az üléskialakítást stb.) befolyásolhatja, hogy melyik ülés illeszkedik legjobban az autóba.

 

Gyere el hozzánk A MINI-MANÓBA és mi vásárlási kötelezettség nélkül bepróbáljuk a nálunk kapható ülések bármelyikét az autódba és segítségünkkel elsajátíthatod a gyors ás szakszerű ülésrögzítést!

Címkék: , , , , , , ,

Hasonló bejegyzések

Előző bejegyzés Következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 Megosztások