Vásárlási tanácsok – Mekkora ágyat vegyek?

Sokféle ágyméretet találni, de mi most csak a legjellemzőbb három mérettel foglalkozunk.

120×60-as kiságy

Előnye: A 120×60-as méretű ágyak legegyszerűbb változatai 10.000 Ft körüli ártól indulnak. Ezek gyakran készülnek fenyőfából, az olcsóbb előállítás miatt, de gyakran előfordul, hogy sajnos kevésbé bírják a „gyűrődést”. Olyan lakásokba ajánljuk, ahol a nagyobb méretű ágy nem fér el.

Hátránya: Két éves kor környékén szűkös lesz a gyermeknek és felvetődhet a probléma, hogy milyen ágyra cseréljük le. 1,5-2 éves gyermeket heverőre még nem ajánlott tenni, nagyobb méretű 140×70-es rácsos ágy vásárlásától ilyenkor már ódzkodunk.

Mutasd a babaszobákat! | Mutasd a kiságyakat!

70×140-es kiságy

Előnye: Sokáig használható, rácsos formában akár 3,5 éves korig, heverőként gyermekünk hat éves koráig. A babánknak ebben nagyobb a mozgástere, a zárt ágyvégeknél stabilabb szerkezet van. Gyakori az ágyneműtartós változat, ami ajánlott választás, mert az első 1-2 évben rengeteg kacatot elnyel, átalakítás után meg be tudja tölteni ágyneműtartói funkcióját.

Hátránya: magasabb ár, pár százalékkal drágább matrac és nagyobb helyigény.

Mutasd a babaszobákat! | Mutasd a kiságyakat!

 

 

Leggyakrabban babaheverővé alakítható 70×113-as és 70×170 vagy 180-as méretű kombiágyak

Előnye: Első ránézésre nagyon praktikus és hosszú távú megoldás, de mint minden sokat tudó termék, ez is kompromisszumos megoldásra kényszerít használatkor.

Hátránya: Első gond az összeszerelt méretéből adódó szobában való elhelyezés. Itt érdemes odafigyelni, hogy variálható-e a pelenkázó rész jobb vagy baloldali felszerelése, mert ha csak egy variációban szerelhető fel, még inkább korlátozza az elhelyezést és a praktikus használatot. Itt is felmerülhet hasonlóan, mint a 120×60-as ágyaknál, hogy ha a gyermek közelít a 100 cm-es testmagassághoz, kicsinek tűnik az ágy. De heverővé alakítva 2 éves kor környékén még gyakran legurulnak a gyerekek az ágyról. Ezen lehet segíteni leesésgátló szerkezettel. De sok esetben hiányzik a rácsos ágy óvó, a baba mozgását korlátozó funkciója.

Mutasd a babaszobákat! | Mutasd a kiságyakat!

Címkék: , , , , , , , , , ,

Hasonló bejegyzések

Előző bejegyzés Következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 Megosztások