Vásárlási tanácsok – Ha betartod a következő lépéseket…

…nem esel abba a gyakori hibába, hogy megbánod a választásodat!

Tudod, hogy miért választana az anyukák jelentős része másik babakocsit, miután 1-2 hónapig használta az általa megvásároltat? Hogy ennek mi lehet az oka? Talán azért, mert túl korán, már az áldott állapot 4-5. hónapjában megvásárolták a kocsit? Mert az esztétikum a vásárlás pillanatában legyőzte a praktikumot? Vagy az ára volt meggyőző? Ezek külön-külön és együtt is lehetségesek, de legalább annyi ok lehet erre, amennyi babakocsi! Nem azt állítjuk, hogy mindenki rosszul dönt, de az elmúlt 12 év összegyűjtött vevőtapasztalata alapján kimondhatjuk, hogy egy-egy rossz döntés a család pénztárcájából fölösleges tízezreket is kivehet.

 

Íme öt tipp, amiket érdemes megfontolnod, mielőtt megvásárolod álmai babakocsiját:

1. Vizsgáld meg az útviszonyokat, járdák állapotát a környéken, ahol laksz illetve ahol a babakocsit használni fogod: bevásárlóhely, gyerekorvosi rendelő, játszótér környéke, telek, nyaraló vagy nagyszülők lakóhelyének környéke. Minél rosszabb útviszonyokat tapasztalsz, annál nagyobb kerekű babakocsit szerencsésebb választanod!
2. Gondold át, hogy kell-e lépcsőn cipelned a babakocsit! Van-e alul-, felüljáró, lépcső a környéken és a tervezett útvonalakon. Minél több a valószínűsége, hogy lépcsőn kell cipelned a babakocsit, annál könnyebb és jobb fogású babakocsit érdemes választanod!
3. Mérd föl az autód csomagtartóméretét illetve a babakocsi tárolási helyét, hogy milyen terjedelem áll a rendelkezésedre. Autó csomagtartó és annak nyílása, előszoba vagy a tároló mérete mekkora. Minél szűkebb helyre szeretnéd helyezni a babakocsit, annál fontosabb tulajdonság a babakocsi összecsukási mérete. Illetve minél többször kénytelen vagy egy nap ki- és becsukni a babakocsit, annál praktikusabb egy nem túl bonyolult csukási mechanizmussal rendelkező járgányt választanod!
4. Nézd meg, mekkora a legkisebb ajtónyílás, amin be kell férnie a babakocsinak! Kertkapu, lépcsőház ajtaja, lift, miniabc, ahol a napi vásárlást intézed, netán tömegközlekedési eszköz, ahol nincs kivéve a középső kapaszkodó. Óriási bosszúságokat kerülhetsz el, ha a kiválasztott babakocsi szélessége nem haladja meg a használni kívánt ajtónyílás szélességét!

5. Olyan babakocsi márkát érdemes választanod, amelyiknek biztosított a magyarországi szervizháttere, mert egészen csekély alkatrész meghibásodása miatt esetenként a babakocsi teljesen használhatatlanná válik. Különösen érdemes kerülnöd a kis darabszámban importált, főleg interneten kapható babakocsikat, mert itt a reklamáció kezelése és a garancia érvényesítése rendkívül bizonytalan.

Ez a mankó segíthet megkönnyíteni a választásodat, de nagyon szívesen személyre szabott tanácsokat adunk Neked a Mini-Manó Babacentrumban, hogy a döntés kockázata minél kisebb legyen!

Címkék: , , , , ,

Hasonló bejegyzések

Előző bejegyzés Következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 Megosztások