Vásárlási tanácsok – Fából vagy bútorlapból készült bútort vegyek?

Mostanában ismét népszerűek az egyszerűbben kezelhető, valamilyen bútorlapból készült bútorcsaládok, míg 3-4 éve a fabútorok élték reneszánszukat. Mindkét típusnak meg van az előnye és a hátránya is.

Ha fa bútort szeretnél, sajnos egy picit mélyebben kell a pénztárcába nyúlnod, mert ezen termékek ára emelkedett az elmúlt években.

Ha mégis ilyet szeretnél, mert melegebb és természetesebb hatást nyújt, mindenképpen kalkuláld bele a szín kiválasztásánál, hogy a fa az idő során érik, sötétedik. Ezért a kiszemelt bútorod, amikor kicsomagolod, még világosabb színű, mint a boltban megpillantott darab.

Ez bútorlapnál nem fordul elő.

Szerencsére ezek a termékek évről évre szebbek és változatosabbak, nagyon kreatívan díszíthető különböző ráragasztható figurákkal és némelyiknél csak egészen közelről nézve tudod megállapítani, hogy nem fából van.

Könnyebben tudsz évek múltán 1-1 elemet hozzárakni, mert nem változik a bútor színe az idő múlásával.  Fa esetén egy kicsit az új bútor kivirít a régiek közül.

 

   Karesz

jó tanácsai

 

1. A hagyományos (rávasalt) élfóliák helyett érdemes tartósabb, praktikusabb, úgynevezett műanyag élzárású bútorokat választani, mert hosszabb távon meghálálják a minimális többletköltséget.

2. Ha már van berendezés a kiszemelt babaszobában, érdemes egy kisebb polcdarabot elhoznod, hogy a további, kinézett darab színe harmonizáljon a már meglévő bútordarabokkal.

Címkék: , , , , , ,

Hasonló bejegyzések

Előző bejegyzés Következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 Megosztások