Vásárlási tanácsok – Nem férünk az ülésbe, pedig még nem vagyunk 18 kilósak?

Főleg télen fordul elő, hogy a jól beöltöztetett gyermek már nagyon kényelmetlenül érzi magát a 18 kg-ig tartó üléskategóriában. Pedig súlya épphogy csak mondjuk 15 kg.

Ilyen esetben két megoldás kínálkozik: Az egyik az ülés lecserélése, a másik, hogy előmelegített autóba tesszük a babát kicsit megkönnyített öltözékben.  Ha a második megoldás macerásnak tűnik, akkor eljött az idő az ülés lecserélésére.

Gyakori jelenség, hogy ugyan már nem igazán fér el a gyermek a megszokott foteljában, de a következő kategóriához (15-36 kg) még kicsi.

Ilyen esetekben javasoljuk a belső övvel ellátott 9-36 kg súlyhatárig tartó üléseket megoldásként. Ennél a kategóriánál kiemelten figyelj oda a megvásárolandó ülés minőségére, mert a legtöbb általunk nem támogatott ülést ebben a korcsoportban kínálják.

A vásárlási aranyszabály itt is érvényes: Gyermek és bepróbálás nélkül soha ne vásárolj ülést!

TIPP: Lehetőség szerint valamilyen mértékig dönthető háttámlás változatot válaszd, főleg akkor, ha gyermeked gyakran alszik az autóban.

 

Címkék: , , , , , ,

Hasonló bejegyzések

Előző bejegyzés Következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 Megosztások