Vásárlási tanácsok – Tömegközlekedési kálváriák

“Az utca hadszíntér!” Babakocsival különösen, ahogy azt az Első Emelet megénekelte a 80-as években.  Csatákat vív minden anyuka a magas útpadkákkal, a hatalmas lyukakkal a tönkrement aszfalton. De ez csak az utca!

Ha ezt megszokod, jönnek az újabb harcok. Kettős ajtó a sarki közértben, természetesen az egyik kifele a másik befele nyílik, hogy körbetáncold a babakocsit, a szűk utak a polcok között és az elmaradhatatlan egy lépcsőfok a kijáratnál. De ha azt hiszed, hogy csak ennyi akadály vár rád, akkor nagyon tévedsz!

Mint tudjuk a babakocsi és a lépcső nem barátok, ezért  a nagybevásárlást ne a babakocsi aljába tervezd, mert a vásárlásnál kényes szempontként szem előtt tartott könnyű babakocsi ólommá változik néhány liter tej, 1-2 joghurt és pár pékárú súlyától. Ezekkel és a gyermek súlyával megtoldva már 4-5 lépcső is komoly kihívást jelent.

Ha messzebbre indulsz, mehetsz autóval vagy tömegközlekedéssel. A busz, villamos és a társai próbára teszik az egyensúlyérzékedet. Az óriási fékezések és a padlógázos indulások, a legjobb fékkel ellátott babakocsikat is legalább egy kézzel való fogásra ítélik, de ez a kisebbik kihívás, mert leszálláskor magad se tudod, hogy mi a jobb, ha segítenek vagy ha nem. Mert ha nem segítenek, lesújtó képet alkotsz a társadalomról, ha igen, általában azt is megbánod. Mert ameddig nem sajátítod el a hat és fél másodperces „hol fogjam meg uram, hölgyem a babakocsit, hogy nekem is jó legyen” kommunikációt, addig igen érdekes le- és felszállások várhatóak.

Apropó felszállás! A BKV orosz rulett. Az anyuka beáll a megállóba és ne adj isten dupla megálló, ahova két busz is meg tud állni. Melyik áll előre? Amelyik nekem kell? Vagy éppen ellenkezőleg? Hogyan törjek át a tömegen egy hatalmas babakocsival, hogy ne utolsóként szálljak fel az amúgy is tömött buszra?

Ilyen és ehhez hasonló kérdések tömege járhat a fejedben, amikor babakocsival hosszabb túrára indulsz a városban…. Nem vagy könnyű helyzetben, mert igazából nekünk is nap mint nap hasonló tapasztalataink vannak ezzel kapcsolatban. Ha nem akarod ezt a kálváriát nap mint nap végigjárni, akkor amíg nem tud járni a baba, kösd magadra hordozókendőben, kenguruban vagy háti hordozóban és azzal indulj neki a hosszabb utaknak, mert akkor legalább a babakocsi manőverezésére nem kell odafigyelned.

Címkék: , , , , ,

Hasonló bejegyzések

Előző bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 Megosztások