Vásárlási tanácsok – Mikortól nézhet DVD-t?

Mindannyian tudjuk, hogy a TV káros a babákra nézve, de valljuk be, hogy nem tudjuk teljesen kiiktatni a gyermekünk életéből. A legtöbb szülő a TV-t egyfajta „babysitterként” kezeli, amikor gyorsan egy-két dolgot el kell végeznie a ház körül vagy éppen egy kis szünetre van szüksége.

Ezért érdemes néhány tanácsot megfogadnunk, mielőtt a gyermeket a képernyő elé ültetjük:

1.  2 éves kor alatt igyekezzünk gyermekünket teljesen TV-mentesíteni, mert ilyenkor még a gyermekünk szeme  is fejletlen és károsan hathat rá a képernyő villódzása. Egyes szakértők úgy vélik, hogy a TV károsíthatja a baba fejlődő látását, hallását és koncentrációs idejét is!

2. 2 éves kor felett mindig szabjunk határt a TV nézés mennyiségének és minőségének. Ajánlott napi 1-2 órában maximalizálni a TV nézés mennyiségét!

3.  Próbáljunk olyan műsorokat (meséket) keresni gyermekünk számára, amik oktató jellegűek és nincs bennük erőszak!

4.  Minél többet ülnek a gyerekek a TV előtt, annál valószínűbb, hogy túlsúlyosakká válnak. Amikor a gyermekek szabadidejüket a TV előtt töltik, hiányzik a számukra a szükséges mozgás, ezért igyekezzünk minél kevesebb időt a TV előtt tölteni!

5. Fontos, hogy ne legyen a gyerekszobában TV! Igyekezzünk a gyerekkel közösen nézni a filmeket, műsorokat és a vége után átbeszélni, hogy a gyermek mit látott, mit érzett az adott mese alatt!

6. Mindig mutassunk példát gyermekünknek. Próbáljunk meg minél több szabadidős, egészséges, mozgással kapcsolatos programot beleiktatni a gyermek és saját életünkbe ahelyett, hogy állandóan a TV előtt ülnénk!

Címkék: , , , ,

Hasonló bejegyzések

Előző bejegyzés Következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 Megosztások