Vásárlási tanácsok – Milyen kádat válasszunk?

A fürdetés legyen az apák kiváltsága, fix családi program vagy az esti szertartás fénypontja – a fürdetéshez való felszerelést érdemes jó előre átgondolni és beszerezni. Egyszerűnek hangzik a dolog – kell hozzá némi víz, törülköző és egy “fürdetőalkalmatosság” – sima ügy. A mai kínálatdömpingben azonban még a megfelelő kád kiválasztása is okozhat fejtörést a leendő szülőknek.

Kádak

A termékskála egyik végén a hagyományos kis kádak találhatók, amelyeket szinte bárhol megvásárolhatunk. A “kád” kategórián azonban rengeteg modell osztozik. Válogathatunk itt a felfújható medencétől a formatervezett kádakon és anatómiailag kialakított fürdetőbetéteken át a vödörnek látszó dézsákig, ízlésünk és pénztárcánk szerint. A fél évnél fiatalabb babáknak a kádba helyezhető biztonsági fürdetőbetétet is ajánlják, amely szinte formatervezett fotelnak tűnik – tartja a kicsi hátát, így a fürdetés anyának is, babának is biztonságossá és egyszerűvé válik.

 

Kádállványok

Ha a kiskádat nem a fürdőszobában használjuk, vagy nem akarunk hajolgatni a fürdetéskor, praktikus megoldás lehet a kádállvány. Ez az egyszerű, X alakú tartó bárhol elfér, használatkor egy mozdulattal kinyitható. Ráhelyezve a kádat a baba pont kézmagasságba kerül, így a szülők derekát is kíméli. Legújabb fejlesztése a normál kádra támasztható változata, amely szintén ezt a célt hivatott szolgálni. Az úgynevezett kombi változatok (pelenkázófeltét és kád egybeépítve) szinte mobil fürdőszobát alkotnak. Előnyük, hogy általában összecsukhatóak, így bármikor, bárhova magunkkal vihetjük. A hozzájuk tartozó kád általában vízleeresztő lyukkal vagy csővel van ellátva, és mindegyiken található néhány PVC rakodódoboz vagy tálca a kád alatt, esetleg tároló rekeszek a kád oldalán a kellékek számára.

A felszereltebb modellek keréken is guríthatók a könnyebb mobilizálhatóság érdekében, a kádállványok teteje pedig zárható, így a pelenkázásnál a feltét biztosan nem mozdul el a baba mozgásától sem. Nem elhanyagolható pozitívumuk, hogy a ezeken az állványokon a kád magasságát úgy tervezték, hogy a kismamának ne kelljen sokat emelgetnie-hajolnia, így kíméli a derekát. Fürdetés utáni pelenkázáshoz-öltöztetéshez már kevésbé szerencsés kombináció ez, ha egyedül fürdet az ember – egyik kezünkkel vissza kell helyeznünk a kád tetejére a pelenkázó-feltétet, amíg másik kezünkkel a babát kell biztonságosan megtartanunk a manőver alatt.

Fürdetőszekrény

A fürdetőszekrények a kádállványok “továbbfejlesztett változatai”. Ezek is egybe épített pelenkázószekrény és kád kombinációjából születtek, de mivel stabilabbak, több és praktikusabb lehetőséget biztosítanak a fenti kádállványokhoz képest. Képzeljünk el egy négy fiókból álló komódot, aminek a tetején kád van. A kádat pelenkázó fedi, amelyet egy mozdulattal, kerekes lábaival kihajthatunk a szekrényre merőlegesen, majd fixálhatjuk ebben az állásában. Így gyakorlatilag kapunk egy kádat, közvetlenül mellette egy pelenkázót, a fiókokban minden fürdetéshez-pelenkázáshoz-öltöztetéshez szükséges kellék elfér, a kerekein pedig oda tolhatjuk mobil fürdőszobánkat, ahova csak akarjuk. További nagy előnye a kádállvánnyal szemben, hogy később, amikor a baba kinövi, a pelenkázófeltét leszerelhető, a komód viszont normál fiókos szekrényként tovább használható a babaszoba bútorai között.

Fürdetőállványok

A fürdetőállványok tulajdonképpen a kádállványok “kettő az egyben” változatai – azaz egy kád és egy pelenkázó összekombinálva. Szintén összecsukhatók, így bárhol elférnek és bárhol felállíthatók.  Tetejükön kád, arra kerül a PVC pelenkázófeltét, az aljukon pedig polc található a szükséges fürdetőkellékek tárolására – gyakorlatilag egy guruló fürdőszobát alkotnak.

Címkék: , , , , ,

Hasonló bejegyzések

Előző bejegyzés Következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 Megosztások